Bolti nyakfelmetsző

2011.06.07. 09:29

Pszichopata támadó beront egy élelmiszerboltba és elvágja egy ember torkát, majd rátámad a pénztárosra is...

Csak a helyzetfelismerés, és a reflexek számítanak, meg az önvédelemhez szükséges agresszió. Nulláról 150 százalékra kell kapcsolni egyetlen másodperc alatt. Az sem baj, ha nálad van a hatásosabb fegyver...

 

A pénztáros életét talán ez sem mentette volna meg, ha nem siet a segítségére egy másik ember, aki  magára terelte a késes figyelmét. Ezután a segítőt pedig a pénztáros menti meg. Se harcművészt, se küdősportolót nem láthatunk a felvételen, csak két bátor embert, aki segített egymásnak. (Amiről a videó nem szól, azok a jogi következmények. Jogszerűen tartotta-e a fegyvert az eladó? (Törökországban történt az eset.) Jogos volt-e a fegyverhasználat? Ha valaki tud erre válaszolni, feltétlenül írja meg!)

Itthon egyszerűbb a helyzet, szinte lehetelen jogszerűen éles lőfegyvert tartani. A veszélyfelismerés, agressziótréning, és pár TECHNIKA begyakorlása viszont működhet.

Talán az a tanulsága a videónak: Merj segíteni, és sose fagyj le!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fighter.blog.hu/api/trackback/id/tr792945997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megadatott 2011.06.08. 10:50:24

Ez egy brutál szitu volt. Én nem tartom magam ijedősnek, de igencsak sokkolt volna ha előttem vágják el valaki torkát, majd utána jön felém a tag egy nagy késsel. Egy ilyen rendkívüli szitura edzeni szerintem nem igazán lehet. Vagy lehet, de vagy előjön vagy nem. Okoskodni meg mindig lehet így utólag. Ezt kellett volna, meg amazt stb. de ez ott és akkor nem így működik. Bárki bármit mond.

A lényeg örülök hogy megmenekültek.

Egyébként szerintem ebben a helyzetben bármi jogszerű lett volna. Tipikus végszükség helyzet. Ha nem lövi le mindketten meghalnak. Ez a bíróságon is nyilvánvaló lenne.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2011.06.09. 15:25:41

de hová tűnt, akinek elvágta a torkát?

Asidotus 2011.06.10. 10:43:44

Fegyverhasználattak kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy a börtönből kiengednek egyszercsak, a temetőből viszont már soha
többé.

KPT 2011.06.16. 08:02:00

A helyzet sokkoló, de bajban ismerszik meg az ember! A "szinte lehetetlen jogszerűen éles lőfegyvert tartani" kijelentés túlzásnak tűnik, csak ki bajlódik vele?
süti beállítások módosítása