A legtökéletesebb harcos életéről sok film készült, ezek közül az egyik legutóbbi látható a lap alján lévő linkre kattintva, ahol a filmszínész-harcművész Marc Dacascos kíséri végig Muszasi életének főbb eseményeit, beutazva Japánt. A valaha élt legnagyobb szamuráj harcos Mijamoto Muszasi élete minden harcművésznek útmutatást ad! 

 

Nemrég akadtam rá erre a filmre és nehezemre esett elszakadni a monitortól, hogy dolgozzak is, így többedszeri nekifutásra sikerült csak végignéznem.

Megérte!

Kicsit giccses, kicsit elnagyolt, de rengeteg olyan rész van benne, amiért bőven megéri végigülni a másfél órát.

Történetéből nagyregény is született, amely a legyőzhetetlen kardforgató legendáját mindörökre bevéste a keleti és nyugati irodalom és harcművészet panteonjába.

(Josikava Eidzsi:Muszasi) 

 

 

Ő volt az aki megtestesítette, és még mindig metestesítí az igazi harcos minden képességét és erényét. Hihetetlen harci tudása, festészete, szobrászata és filozófiája a mai napig meghatározó eleme a japán kultúrának, és üzleti életnek.

 

 

 

Muszasi saját írása az öt elem könyve, pedig utat mutat a harcosok számára, és azoknak is, akik egy beérkezett, hiteles ember útmutatását szívesen használnák kézikönyvnek a sikerhez.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fighter.blog.hu/api/trackback/id/tr434131217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2012.02.20. 13:50:30

az ötkötetes muszasi-könyvet többször olvastam, hatalmas élmény. egyik kedvencem.
süti beállítások módosítása