A belső stílusok pláne ha lágyak, akkor önvédelmi értékük legtöbbször megkérdőjelezhető,viszont kétség kívül jót tesznek a testnek és léleknek, harmóniát teremtenek.

 

De mi van akkor, ha valaki tai chi néven egy felhígított jiujitsut mutat be, ami se nem taichi se nem realisztikus? Hát pontosan ez látható az alábbi videóban.

Egy valamit el kell ismernünk, legalább csúnyán tud nézni a "mester" akció közben! 

Ennek örömére időről időre jelentkezünk majd egy-egy kamu-harcművszettel, maszatolással és ámítással operáló stílussal vagy tanárral, ahova nem jó befektetés az időnket és pénzünket áldozni, használható harciértékű tanítás reményében. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fighter.blog.hu/api/trackback/id/tr114215301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cannist 2012.02.27. 18:18:34

Ennek a Master Wong-nak direkt megnéztem több videóját is, és igazából kettő érzésem van vele kapcsolatban. Az egyik, hogy iszonyatosan idegesítő stílusban beszél, ami nyomokban tartalmaz angol szavakat :), valamint hatásvadász, és biznisz-t csinál a hm-ből. Ráadásul nem volt gyerekszobája, ahogy megmutatja a dolgokat.

A másik oldalról viszont jó mozgású, értelmesen magyaráz (amennyiben sikerül kihámozni, hogy mit akar mondani), és belőle kinézem, hogy tud verekedni, mondjuk túlképzett utcagyerek kategória.

Az a fajta csávó, akinek igazából mindegy, hogy mit csinál, neki működik. A kérdés az, hogy a tanítványainak ez mennyire fog működni.

Összvélemény: láttunk már ennél sokkal-sokkal-sokkal rosszabbat is.

Bambusznyárs · http://fighter.blog.hu 2012.02.27. 21:17:00

@cannist: Egyetértek. Mivel thai chis múltam is van, ezért verte ki nálam a biztosítékot a dolog. Volt szerencsém beszélgetni az egyik (Yang) tajcsi vonaltartóval is így még felháborítóbb volt látni ezt a "mestert".fighter.blog.hu/2010/05/28/a_kemenyre_laggyal_a_lagyra_kemennyel

Ben77 2012.02.27. 21:30:09

Jó pofa, és ennyi...

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2012.05.30. 15:37:42

miért fintorog minden technika után?
és miért van az, hogy a bemutató során több alkalommal ő köt bele a szembejövőbe. a tai chi nem az önvédelemről szól?

GLinDorph 2012.09.08. 15:41:54

... viszont marketingben nem rossz ... jól el tudja magát adni :-)
süti beállítások módosítása