karate-kés.jpgEgy újabb összeállítást láthatnak kedves olvasóink arról, hogy miért veszélyes a penge, és mennyire limitált a védekezés egy ilyen támadás ellen.Ezt a videót  előfutárnak szánjuk a Sayoc Kali szeminárium beszámolója kapcsán, amit hamarosan szintén itt lesz olvasható.

Az első videó bemutatja, hogy mennyi mindent lehet rejtve hordani, és milyen sérülésre számíthatunk.


A második rövid videó azt mutatja be, hogy a hagyományos küzdősportok túlnyomó többsége hibás mozdulatokat és koncepciókat tanítanak, ha kés elleni védekezésről van szó.  30. másodperctől lesz érdekes. Nézzük meg mennyire lehetetlen elkapni a kezet ilyen sebességnél, vagy, hogy milyen gyorsan kerül át a másik kézbe a kés hogy aztán halálos sebet okozhasson.

 

És még egy érdekes videó, hogy a kés gyakran a pisztolynál is veszélyesebb 6 mérteren belül. Az a rendőr akire ilyen távolságról késsel rontanak és pisztolyát csak ekkor próbálja előhúzni nem fogja megúszni, akkor sem ha számított a támadásra.A klippben Dan Inosanto nagymester is látható aki Kali és Jetkundo tudása mellett később Brazil Jitsut is tanult. Szóval minden oldalról ismeri a sport és harcművészet szcéna erősségeit és gyengeségeit..

A bejegyzés trackback címe:

https://fighter.blog.hu/api/trackback/id/tr255342058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2013.06.08. 22:46:38

Alapvetően azért különbséget kell tenni a hétköznapi önvédelmi alkalmazás és egy Fülöp-szigeteki stílus gyakorlója között. Ugyanis nem mindegy, hogy ki támad és ki védekezik. Másként támad ugyanis egy gyakorlott késharcos és Lali is a sarki krimóból. (Ez a megjegyzésem a gyakori hibák videóhoz kapcsolódóan szólt, nem úgy általában a Kaliról).
süti beállítások módosítása