A 63 éves 170  cm magas Fred Kemp egy lábsöpréssel és egy hátsó fojtással (rear naked choke) tette ártalmatlanná az őt és feleségét pisztollyal fenyegető támadót, előző hét csütörtökön Floridában.

 

"Elkezdett ütni erre reagáltam" mesélte a kicsi felduzzadt arcú, de mosolygó Fred "kirángattam az utcára miköben lefogtam a karját. Ezután kisöpörtem a lábát és megpróbáltam elvenni a pisztolyt. Párat behúzott, de a pisztoly megszerzése volt a lényeg, aztán már csak visszatartottam amíg megjöttek a rendőrök."

 


Azok a harcosok akik birkózással, vagy grapplinggel kezdtek, gyakran térnek vissza ezekhez a technikákhoz, amikor éles helyzetbe kerülnek. Nyilvánvalóan a reflexszintre begyakorolt mozdulatok jönnek csak elő , ahogy itt is történt.

Fred egyik régi birkózó barátja Joe DeMeo, ezt mondta a történtekről:

"Fred lenne az utolsó ember akit megtámadnék...levinné a küzdelmet a földre, ahol a technikája és ereje érvényesülne. Ő egy olyan tipusú fickó aki nem nem beszél mellé, hanem rövidre zárja a dolgokat."

Ha legközelebb egy kistermetű 63 éves emberhez közelítünk, nem biztos, hogy a legjobb ötlet belekötni!

A fenti hír eredetie itt olvasható.

 

A fighterblog véleménye szerint, egy pisztoly megragadása sokkal biztonságosabban kivitelezhető, mintha egy késes támadóval próbálnánk meg birkózni. Természetesen a lőfegyver elsülhet, esetleg a visszafelé mozgó sín is komoly sérülést okozhat az ujjakon, de ez még mindig inkább menedzselhető, mint egy vágó-szúró eszközzel szembeni akció. Itt is a korábban leírt alapelvek és gyakorlási módszerek érvényesek, azzal a kiegészítéssel, hogy inkább kerüljük el a rossz környékeket nagyívben!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://fighter.blog.hu/api/trackback/id/tr383163973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása