Teltház előtt nyerte a Papp László Budapest Sportarénában a nemzetek közötti K-1-es csapatmérkőzést a magyar válogatott az olaszok ellen, és győzött az exvilágbajnok bokszoló, Kótai Mihály is. Az éjszakába nyúlt eseményen a hazai együttes a vártnál biztosabban kerekedett felül a szintén a világ élvonalába tartozó olasz csapaton: a Rehák György irányította ötös minden tagja - Görbics Gábor (63,5 kg), Oli Márk (67 kg), Józsa Ádám (71 kg), Busai Gergely (81 kg) és Zentai Máté (91 kg) - győztesen hagyta el a ringet.

A "maxosok", vagyis a 70 kg alatti harcosok fináléjában a francia Philippe Salmon diadalmaskodott, aki az elődöntős párban a magyar színeket képviselő Vörös Rolandot meglepetésre már az első percben kiütötte. A gála ökölvívóprogramjában lépett a szorítóba Kótai Mihály, aki amatőrként Eb-bronzig vitte, a profik táborában pedig még feljebb jutott: a WBF szervezet nagyváltósúlyú világbajnoki címét is megszerezte. A karrierjét újrakezdő bunyósnak a tavaly júliusi visszatérése óta ez volt a negyedik meccse, és - pontozással - ezt is megnyerte, méghozzá biztosan, jóllehet tapasztalt osztrák ellenfele komoly erőkifejtésre késztette, és végigállta a hat menetet vele szemben.

A K-1 szűkebb nemzetközi elitjét ezúttal ketten képviselték: a francia Freddy Kemayo és a román Catalin Morosanu. Kemayo két napja edzésen elszenvedett combizomszakadása miatt, bár eljött Budapestre, nem vállalta a fellépést, Morosanu viszont ringbe szállt, és parádés, bár nem sokáig tartó csatában intézte el amerikai riválisát, Deutsch N. Pu'u-t.

Itt olvasható az összes eredmény, itt pedig egy videó a Morosanu–Pu'u-meccsről:

forrás: Sport Géza, MTI

Szerző: navarro

1 komment

Címkék: kótai k 1

A bejegyzés trackback címe:

https://fighter.blog.hu/api/trackback/id/tr441736405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2010.02.17. 18:00:28

Csúnya dolog volt az utolsó meccset is a magyaroknak adni az ITA-HUN-sorozatban. Jobb volt az olasz, és már csak a tisztesség is azt kívánja, hogy adjunk egyet nekik is, ha már eljöttek megveretni magukat.

Kótai Misi nagyon ügyes volt, tényleg öröm volt nézni, fejjel bokszolt, jó kondiban (ami nekem nincs :).

Langyosabb volt a gála, mint a tavalyi, Morosanu felnőtt végre, szép jövő áll előtte a K1-ben.
süti beállítások módosítása