Múlt hétvégén rendezték meg az 5. Nyílt (nemzetközi) Magyar Submission Grappling Bajnokságot Budapesten.  A földharcversenyen a magyar résztvevők látványos küzdelmekben álltak helyt, és az elmúlt évek magas színvonalához szokott nézők is jól szórakozhattak. A verseny lebonyolítása Max Carvalho brazil jiu jitsu-mestert, és vezető tanítványait dicséri. A versenybírók között brazil szakértő is dolgozott, aki kifejezetten emiatt a verseny miatt érkezett hazánkba.

A mínusz 65kg–ban, meglepetésre, de teljesen megérdemelten a 17 éves Lakatos Sándor győzedelmeskedett, maga mögé utasítva Claudio Robertót is, aki ugyan végig uralta a mérkőzést, de egy sikertelen támadás után belegurult egy karfeszítésbe.

Claudio „VT” Roberto akcióban:

Lakatos Sándor kiszabadul, és keresi a kart:

-65kg
1. Lakatos Sándor (Tatami Centrum)
2. Claudio Roberto (Gracie Barra Hungary)
3. Pőcze Katalin (Gracie Barra Hungary)

Az alábbi képeken Tábori Kristóf, a mínusz 75 kilogrammosok nyertesének egyik, küzdelmet befejező, gyönyörű karfeszítése látható:

A súlycsoport mindhárom érmét magyar versenyzők vihették haza!

-75kg:
1. Tábori Kristóf (Gracie Barra Hu)
2. Száz Richárd (Gracie Barra Hu)
3. Romanek Bence (Gracie Barra Hu)

Mínusz 85kg-ban a szerb csapat jitsusai szerezték meg az első két helyet úgy, hogy Orosz Sándort mindkét versenyző csak pontozással tudta legyőzni.

1. Mioš Obradovic (Family Fight Club Novi Sad)
2. Jurković Ivan (Family Fight Club Novi Sad)
3. Orosz Sándor (Gracie Barra Hu)

Mínusz 95kg-ban Csámpár János megállíthatalanul menetelt végig, miközben a brazil jiu jitsu-technikák széles skáláját zongorázta végig ellenfelein. Második helyen végzett Fekete Sándor, aki egyben a -65kg-ban aranyérmes Lakatos Sándor edzője is.

1. Csámpár János (Gracie Barra Hu)
2. Fekete Sándor(Tatami Centrum)
3. Luka Strezoski (Family Fight Club Novi Sad)

A +95kg-ban, a legnagyobbak osztályában kiemelném a második helyezést elért senior korú Bányai Levente teljesítményét (aki a FILA Grappling-vb-n ezüstérmes Bányai Evelin édesapja).

1. Pintér Tibor (Gracie Barra Hu)
2. Bányai Levente (Gracie Barra Hu)
3. Tarjáni Gyula (Gracie Barra Hu)

Az Open Class, azaz nyílt súlycsoportban, hidegfejű játékkal, pontozással, a szerb Luka Strezoski vitte el az aranyérmet, a nagyszerű formát mutató és többet támadó Varga Levente előtt.

1. Luka Strezoski (Family Fight Club Novi Sad)
2. Varga Levente (Gracie Barra Hu)
3. Mioš Obradovic (Family Fight Club Novi Sad)

Gratulálunk az összes magyar versenyzőnek!

A bejegyzés trackback címe:

https://fighter.blog.hu/api/trackback/id/tr481983892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KPT 2010.05.10. 14:25:34

utólag is gratula mindenkinek! Azóta volt FILA Grappling csapat is...
süti beállítások módosítása