A Kudo Daido-Juku magyarországi képviselői 2010. június 26–27-én tartják első, nyílt, stílusbemutatzó szemináriumukat, melyen minden érdeklődőt szívesen látnak. Az edzéseket Kont Korbai 2. danos mester, a magyarországi Kudo Daido-Juku megalapítója, Jukucho Azuma Takashi személyes tanítványa tartja.

A kudót a nyolcvanas években hozta létre Sosai Oyama 4. danos tanítványa, Takeshi Azuma azzal a céllal, hogy a kyokushin karate full kontakt állóharctechnikáit vegyítse a dzsúdó, a dzsúdzsucu és egyéb földharcelemekkel. Azuma mester stílusa ezzel az elsők között volt, melyek beléptek az "all round fighting" harcmodort képviselők közé, vagyis az MMA világába. (Tanítványai azóta megjárták többek közt az UFC-t is.) Jelenleg kevés harcművészet mondhatja sajátjának, hogy mind a stand up, mind pedig a grappling technikákat tartalmazza, az ezekhez nélkülözhetetlen dobásokkal együtt. Ezért lettek mára oly népszerűek a keresztbeedzések, mert ha valaki boldogulni szeretne a vegyes harcművészetek világában, ezen képességekkel mind rendelkeznie kell. A kudo ebben jelent mást, ugyanis szabályrendszere pusztakezes, minden romboló támadás (könyök, fejelés, térd stb.) használható teljes erővel, az ellenfelet földre vitel után pedig bármilyen feszítéssel, kulccsal, fojtással feladásra kényszeríthetjük.

A kétnapos stílusbemutatón bárki részt vehet, kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül. A két nap alatt bemutatják a stílus technikai repertoárját, önvédelmi és küzdelmi tematikáját, valamint kipróbálható az ágazat szabadharcrendszere is, a speciális védőfelszereléssel. Amit hozni kell: tréningruha (ne a kedvenc pólóval) vagy ha van, bármilyen típusú/színű gí. Kumite kipróbálása esetén ajánlott a herevédő.

Menetrend

Szombat (június 26.): 10-13h
Vasárnap (június 27.): 10-13h

Részvételi díj

2 napra: 500 Ft
1 napra: 300 Ft
Az edzéseket csak megtekinteni kívánóknak a részvétel ingyenes.

Előzetes regisztráció nem szükséges, bővebb információt a shot_kukac_t-email_pont_hu címen vagy 06/30-9306-236 számon lehet kérni.

GYIK

Szeretnék menni, hol kell regisztrálni magamat?

Szívesen várunk mindenkit, bárhonnan, bármilyen stílusból, előzetes regisztráció nem szükséges.

Teljesen kezdő vagyok. Mehetek?

Természetesen, egy senpai (is) fog akár külön foglalkozni a kezdőkkel, aki segít mindenben.

Muaythai, kyo stb. haladó/versenyző vagyok, miért lehet ez érdekes nekem?

A kudo egyedi felkészítési rendszere miatt úgy gondoljuk, mindenki megtalálja a maga számítását, keressen akár új technikai elgondolásokat, más küzdőstratégiát, vagy új lehetőséget, hogy találjon „valakit, aki jól fenékbe rúgja, és eltöri a karját” (Helio Gracie) :)

Formagyakorlatok nem lesznek a szemináriumon?

A kudo katákat (formagyakorlatokat) nem tartalmaz, mert az alapító szerint a küzdelmi, önvédelmi képességek elsajátításához szükségtelenek.

Mi az a maszk, és minek viselik? Így nem is fáj pl. egy fejütés?

A kudo szabályrendszere szinte minden támadást engedélyez, teljes erővel, puszta kézzel. Ez a maszk védi meg a versenyzők arccsontozatát. A mozgásban nem zavar, és de, igen, fáj.

Ez egy új MMA-stílus?

Nem, nem új, Jukucho már a nyolcvanas évek elején Sosai Oyamának is javasolta, hogy nyissanak az all round küzdelmek felé, de mivel a kyokushint teljes rendszernek látta az alapító, így Azuma mester saját ágazatot hozott létre, ahol a dzsudótudását (3. dan) forrasztotta az új stílusba, amit később az orosz szambó, európai boksz, dzsúdzsucu és a birkózás elemeivel is ötvözött. Takeshi Azuma a kyokushinnak egyszer sem fordított hátat természetesen, elmondása szerint mai napig jóban van a kyo szervezetek vezetőinek szinte mindegyikével.

A bejegyzés trackback címe:

https://fighter.blog.hu/api/trackback/id/tr252078297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása