"Nyerhet-e a birkózó a boxoló ellen?"

Anders Larson svéd birkozó olimpikon, Roy Marteni boxoló ellen, 1934.

Barátságos mérkőzés, érdemes hanggal nézni.

 

Muhhamad Ali szabadstílusú küzdelme Antonio Inoki birkózó ellen 1976 októberében."Ez lesz a harcművészetek jövője?" kérdezi a  karate magazin. A válasz megszületése pár évtizeddel tovább tartott mint gondolták!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antonio Inoki legyőzi Chuck Wepner bokszolót 1977-ben, a Martial Arts Second Championship néven zajló esemény fő atrakcióját képező küzdelemben.

   

 

                             

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fighter.blog.hu/api/trackback/id/tr762482601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Let’s CRUD 2010.11.30. 09:57:50

Hát lehetett sejteni, hogy a boxolónak esélye sincs.
Egyszer EuroSport on volt egy MMA találkozó vagy, vmi hasonló, ahol különböző sportból voltak a küzdők és volt egy szőrös idős nagy bajszú kék egyrészesben küzdő birkózó. Az olyan hajlékony és full erős volt, hogy a karfeszítés szart se ért neki, egyszerűen vhogy "pókjárásban" odafordult az ellenfele mellé, hogy ne legyen merőlegesen megfeszítve a keze.
Jó lenne ha valaki vágná azt a küzdőt.
Karelin t megszégyenítő volt, olyan technikás volt.
Bár tom Karelin volt a legnagyobb és maradjon is az.

Mr. Pink2 2010.11.30. 12:22:01

A harmadik hírben szereplő Chuck Wepner-rel kapcsolatos érdekesség, hogy a Wepner-Muhammad Ali meccset látva jött Stallonénak a Rocky c. film ötlete.

Mr. Pink2 2010.11.30. 12:23:19

Mondjuk amit ez a boxoló össze kalimpál a videón az önmagában vicces. Kíváncsi lennék, egy Tyson jellegű együtéses bokszolóval mi lett volna a vége. :)

cannist 2010.11.30. 23:41:34

Egy hasonló videó a témában:

www.youtube.com/watch?v=VVsoQuxD0Ac&feature=autofb

Egyébként az MMA kb. annyira új, hogy az 1900-as évek elején simán voltak kevert stílusú meccsek (box vs catch birkózás, birkózás vs jiujitsu/judo, birkózás vs kínai birkózás)

Sőt, az 1800-as évek végén még engedélyezett volt a dobás a boxban, viszont fogni csak öv fölé volt szabad. 1860-ban még biztosan voltak dobások, egy DDLR könyvben 1800-as évek legvégéről sorolnak meccseket, amit dobás döntött el.

Asidotus 2010.12.02. 14:55:54

Nehéz ma is összevetni a dolgot, mert a különböző versenyek különböző pénzdíjjal mennek, emiatt szerintem az ott megjelenő harcosok különböző szintet képviselnek.
K1-ben is időnként megjelentek bokszolók, de kivétel nélkül egyikük sem tartozott a közvetlen legjobbak közé, így persze, hogy a kick-box, muay thai, karate stílusú harcosok elverték őket. Kíváncsi lettem volna, hogy a pályafutása csúcsán lévő Lennox Lewis-szal, Tysonnal vagy a mai Klicsko-testvérekkel mire menne a K1 mezőny.

MMA-t jobban vágóktól kérdezem, hogy Overeem ott mekkora figura? Hol van ő a rangsorban?

Beren 2010.12.03. 14:42:38

Azért ezt a fickót boxolónak nevezni elég komoly csúsztatás. Ilyen erővel a nagymamám is lehetne boxoló, ha ráhúznánk egy pár kesztyűt. Ezzel nem a birkózókat szeretném leminősíteni, mert voltam már párszor a kezük között és valóban félelmetes ellenfelek.

Let’s CRUD 2010.12.03. 21:23:22

Szerintem itt kár belekeverni név szerint akárkit is, az inkább lényegesebb, hogy két egyforma tömegű, izomzatú boxoló és egy MMA s közül ki a esélyesebb és mennyivel, amikor csak a technikai tudás dönt.

chuck-d 2010.12.09. 17:18:02

@Let’s CRUD: szerintem Victor Zangiev-re gondolsz, ha rákeresel videót is találsz. a sport tv-n ment még a bushido nevű műsor, ott toltak japán profi birkózást, ott jeleskedett.
Karelin azért nem ilyen technikákkal nyomta, mert kötöttfogású, de csomót kötne rá. volt neki is egy ilyen meccse egy japóval, úgy dobálta meg gyűrte, ahogy akarta.
a szabadfogásban meg már csak ilyen trükkösek az erő mellett, igény szerint linkelhetek összefoglaló videót az orosz bajnokságokról, pislogós.

chuck-d 2010.12.09. 17:25:52

@Nűnű: a sherdog legújabb listája nehézsúlyban, mondjuk ők eléggé UFC szemüvegen keresztül nézik a dolgokat:
www.sherdog.com/news/articles/2/Sherdog-Official-Mixed-Martial-Arts-Rankings-28345
sok van benne, de nem meccsel nevekkel. ennek viszont az okát nem nagyon lehet tudni. Rogers-t kegyetlenül megette idén, meg nagyon K-1 bajnok akar lenni.
süti beállítások módosítása