ez a Capoeira_2.

2011.12.15. 14:36

 Megint egy kis "simogatós-táncolgatós" lityi-lötyi capoeira mozdulat. Mint tudjuk ez csak táncra való nem a szorítóba...;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fighter.blog.hu/api/trackback/id/tr323466038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chuck-d 2012.05.21. 01:13:52

szóval a capoeira receptje az, hogy veszünk egy közel 300 meccses thai box legenda harcost - Saenchai-t -, és ha találunk róla egy videót, ahol egy tradicionálisabb muay thai rúgása véletlenül ül egy nála fényévekkel gyengébb gyakorlón egy baráti sparringon, és az kellően hasonlít egy capoeira mozdulatra, akkor azt ki lehet sajátítani önigazolásra? akkor a capoeira eléggé szánalmas.

Bambusznyárs · http://fighter.blog.hu 2012.05.25. 01:21:36

@chuck-d: Ez a poszt azt hivatott megmutatni, hogy a capoeira is használható full contact környezetben. Semmi többet. A muay thai egy sokkal hatásosabb küzdőirányzat, ez nem kérdés, viszont nem árt ismerni egy két trükkös capoeira mozdulatot készség szintjén, ahogy azt a példa is mutatja.

chuck-d 2012.05.25. 19:33:50

@Bambusznyárs: az a gond, hogy ez egy thai box rúgás, ami bár hasonlít egy au batido nevű technikára, de ennél több köze nincs a capoeira-hoz. csakhogy ez egy konkrét break tánc mozdulatra is épp annyira hasonlít, tehát ha helytálló az analógiád, akkor a posztban és a kommentedben lévő capoeira szavakat break táncra átírva is helytálló megállapításokat kellene kapnunk. sajnos szerintem úgy sem lesz az.
és nem a capoeirát akarom lehúzni, vagy azt méregetni, hogy melyik hatékonyabb, mert ez rengeteg dolog függvénye.
a posztban szereplő Saenchai pedig egy elég kivételes harcos nagy rutinnal, akár egy balett mozdulatot is el tudna adni egy ilyen sparring alkalmával.
ez a capoeira címszóval az ilyen videó hiteles:
youtu.be/r214JIcUAa4
a karatét sem RJJ egy gyönyörű KO jobbegyenesével illik reklámozni, pedig az ott lévő egyenes ütés is hasonló.

chuck-d 2012.05.25. 19:40:19

@Bambusznyárs: mármint a végén úgy értettem, hogy egy boksz jobbegyenes is hasonlít egy gyaku tsuki-ra.
süti beállítások módosítása