4225_4_19-knife-attack.jpgEgy képzett, a legkeményebbnek, legéletszerűbbnek tartott küzdősportot versenyszerűen folytató embert is megölhet egyetlen késszúrással egy darab támadó, ha az másutt (utcán, börtönben) szerzett jártasságot az erőszak gyakorlásában.

Sajnos ez a tragédia  újabb példa arra, hogy a harcművészetek, küzdősportok még ha full contactról, a modernkori pusztakezes gladiátorokról (MMA) is van szó, nem önvédelemre lettek fejlesztve. E miatt a  gyakorlóik az edzőteremben begyakorolt mozdulatokkal reagálnak reflexszerűen, ha verekedésre kerül a sor.

Sajnos a sporteseményeken betartott szabályok és bírók, az utcán/szórakozóhelyen nincsenek jelen, ezért teljesen más hozzáállásra, viselkedésre, és mozdulatokra van szükség.

A küzdősport oktatáskor veszélyelkerülésről, és  valódi konfrontációkor lezajló szituációkat nem tanulnak, ezekről nem esik szó, vagy csak sztorizgatások és általános jó tanácsok hangzanak el. Egy konkrét veszélyhelyzetben viszont csak a több százszor, vagy több ezerszer begyakorolt reflexek működnek, vagyis azt tesszük amit edzésen valójában gyakoroltunk. Mégpedig HA KÉS KERÜL ELŐ, TELJESEN MÁSKÉNT KELL VISELKEDNI, arról nem is beszélve, hogy egy önvédelemben jártas ember mindenáron elkerüli a verekedést, mert tudja, hogy a sebzett önérzetbe nem lehet belehalni. A taktikai kommunikáció a veszélyes szituációkkor legtöbbször olyan megoldást nyújt, hogy mindkét fél elsétálhat úgy, hogy megőrizte az önérzetét, és nem történik fizikai összecsapás. Ha kidobóemberi munkáról van szó, akkor a helyes kommunikáció mellett fontos a relatív túlerő biztosítása is, mert elrettentéssel, illetve a randalírozó kivezetésekor, megelőzheti a szituáció eszkalálódását.

Böröcz Dániel 21 éves fiatalember halálának részletes körülményeiről hivatalos információ még nincs. A sajtóértesülések szerint, egy pécsi szórakozóhelyen kidobóemberként dolgozott, annak mellékhelyiségében találták holtan, egy szóváltást követően. Az elkövető személye ismert, egy nemrég szabadult bűnöző.   Cikkünk ennek a hírnek az apropóján született, de személyes ismeretség és a pontos tények nélkül, nem tudhatjuk biztosan, hogy megmenthette-e volna magát Böröcz Dániel.Mindig fájdalmas egy fiatal sportoló elvesztéséről olvasni pláne, ha ilyen körülmények között történt. 

Update, rendőrségi felhívás:

fekete lászló körözése.jpgFekete László többszörösen büntetett előéletű, a bűncselekmény elkövetésének idején kék farmert és sötét pólót viselt. Kb. 190 cm magas, vékony testalkatú, rövid, őszes hajú, szemüveget hord, bal karján tetoválás van. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a gyanúsított keresését, felkutatására tett intézkedések jelenleg is folyamatban vannak. Kérjük, hogy aki Fekete László hollétével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, értesítse a rendőrséget, tegyen bejelentést a 107-es vagy 112-es telefonszám valamelyikén!

A bejegyzés trackback címe:

https://fighter.blog.hu/api/trackback/id/tr164720094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

untermensch (törölt) 2012.08.20. 12:24:33

@kyncza: tényleg erre lehet gondolni a hírből, de érdekes módon nem cigány volt. Egy másik oldalon közölték a képét, teljesen magyarnak látszik, nem csak a bőrszíne, hanem az arcberendezése, fiziognómiája alapján is. Ha cigány is, nincsenek rasszjegyei. De több, mint valószínű, hogy nem az.

Bambusznyárs · http://fighter.blog.hu 2012.08.20. 13:11:03

@untermensch: köszönöm, frissítettem a cikket a képpel.

renevol 2012.08.20. 13:20:04

Érdekes, hogy a Jobbik most miért nem vonulgat a fehér többség lakta pécsi negyedekben.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.08.20. 13:21:46

A gonoszság nem rasszfüggő. A gyilkosnak egyetlen konkrét tulajdonsága van, az hogy gyilkos.

Perillustris 2012.08.20. 13:34:26

Nekünk csaknem minden edzésen elmondta az edző, hogy ha van rá mód, inkább spuri. Fokozottan igaz ez, mondta, ha kés kerül elő.

A késes támadásra "felkészítő" speciális edzések arra jók, ha erre valamely ok miatt nincs mód. Ám a legjobban felkészülteknek is kell szerencse, hogy megússzák.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.08.20. 13:48:04

A cikkel tökéletesen egyetértek, az edzőterem sosem lesz „életszerű”. Ez nyilván nem is lehet feladata, hiszen általában nem katonák, rendőrök, ügynökök képzése folyik, akiknek napi közege és munkája az erőszak, hanem sportolni vágyó civilek az alanyok. Bár a valóságra emlékeztetés nagyon is fontos lehet. Nekünk pl. kempón mindig azt mondták, hogy nincs olyan, hogy alapállás. Az alapállás az, hogy mész a buszon, ülsz egy parkban, állsz az újságosnál, ebből a helyzetből kell reagálni. Ha pedig támadás van, a legutolsó opció a konfrontáció, és csak akkor, ha semmiképpen sem kerülhtő el saját magunk vagy más biztonsága érdekében, egyébként kikerülni, kitérni, megelőzni a helyzetet.

A küzdőművészetek (majd később –sport) kialakulásában is érdekes módon tetten érhető ez az élet-sport kettősség. A kung-fu pl. nagyon praktikus mindig kéznél lévő eszköz volt az országban egyedül vándorló szerzetesek számára, majd egyre hangsúlyosabbá vált az önfejlesztő, meditatív, illetve másik irányban a színpadi aspektusa (vásári bemutatók, opera). Japánban a harcművészetek elmélyülése ahhoz az időhöz köthető, amikor a véres háborúk századai után a békeidőszak sógunátusában valamivel le kellett kötni a munka nélkül maradó szamurájokat, akik szintén inkább magukat kezdték el csiszolni, mint egymást kaszabolni. Arra is hamar rájöttek, hogy a túl életszerű gyakorlási szituációk megivselik a gyakorlók egészségét, a dojoban az eredetileg használt éles acélkardokat így váltotta a gyakorlás idejére a bambusz- illetve fakard (sinai, bokken).
Tény, hogy aki sportol, az figyelemmel van a másikra, betartja a szabályokat, ezért hátrányból indul egy élet-halál helyzetben (ezért nem árt, ha van B-terv és reflex-készlet kiélezett szituációkra).

Különösen egy ilyen hír esetén nehéz emellett érvelni, mégis, aki sportol, az az életet választja, míg a gyilkos a halált.
A hír rettenetes és szomorú, a sportoló nyugodjék békében, a gyilkos pedig kapja meg méltó büntetését.

hajdupeti fun 2012.08.20. 13:58:36

Áljon meg a menet.
Nem azért halt meg, mert képtelen lett volna megvédeni magát.
Sajnos az ember nem gondol arra, hogy egy szóváltásban a másik orvul leszúrja.

A másik a gátlások, amik hála korunk rendőrségének a normális emberekben kialakul.

Ma egy törvénytisztelő ember "szóváltásba" keveredhet 25-30 "fiatallal", majd a kialakult "verekedésben" elhalálozhat, vagy minősített garázdaként önvédelmi gáz-riasztó fegyverrel lő egyet, ami után "természetesen" őrizetbe veszik.

Csoda, hogy nem üt, rúg akkorát, amekorát bír? Míg a másik félnek, vélhetőleg a támadó félnek nincsenek ilyen lelki problémái, ő simán leszúrja, rajta a börtön már nem sokat ront.
A fent említett "fiatalok" hordájából meg kettőt esetleg kivonnak tettesként, a maradék meg másnap keresi a "szóváltás" lehetőségét.

Makkasz 2012.08.20. 14:11:17

Reszvetem az elhunyt csaladjanak.

Nem rola, hanem a jelensegrol beszelek alabbiakban:
Ketrecharcosok, kuzdosportolok, kidobok. Nem lehet hogy ezen embereket sajat agresszivitasuk es sajat donteseik sodorjak veszelyhelyzetbe?

Valahogy az az erzesem, hogy aki soha nem kuzdosportolt (nem is erdekelte, nem rajong a fajdalomert) es inkabb horgaszik, dominozik, szinte soha nem kerul ilyen helyzetbe, vagy ha igen akkor mindenaron elkeruli az utkozetet.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.08.20. 14:13:42

@hajdupeti fun: Vannak kivédhetetlen helyzetek, amire semmi nem tud felkészíteni. Engem egyszer hátulról ütöttek le egy vascsővel egy buszmegállóban, nyilván nem volt túl sok esélyem.
A gyakorlás maximum annak az esélyét növeli meg, hogy egy adott szituációból épp bőrrel keveredjünk ki, biztosíték nincs. Feltételezem, ha azonos feltételekkel bemennek a ketrecbe, a srác nyer, majd mindketten hazaballagnak.
A poszt az én értelmezésemben arról szól, hogy az utcán nincs egyenlő pályák, egyenlő esélyek, fair play, győzzön a jobb szemlélet. A sport a saját keretei között tud leginkább eredményessé tenni. Ez a civil életben általában elég, de egy adott szituációban kevés lehet.

tamatomi 2012.08.20. 14:26:37

ezt a trógert második gyilkossága után keresik , rövid idő alatt megölt két embert. ne mondja senki hogy ebből valaha is lesz normális ember. Bezárva élete végéig,hülyére dolgoztatva , vagy kicsapni egy lakatlan szigetre ÖRÖKRE.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.08.20. 14:33:55

@Makkasz: Kedves Makkasz,
az én tapasztalatom szerint ez nagyon függ az adott személytől. Nyilván van olyan, aki keresi a balhét, kivagyi, erőfitogtat stb. Az érdekes az, hogy aki igazán magas szinten űzi a küzdősportokat, az általában éppen az ellenkezője: békés, nyugodt, derűs és kerüli a konfliktust.
(A konkrét esetben szereplő srácot nem ismerem, és a körülménykről sincs túl sok információ, ezért ezzel kapcsolatban magam részéről nem is akarok találgatni.)

Az viszont tény, hogy az általam ismert nagy tudású emberek mind ilyen békések és nyugodtak. Keleten a küzdősportok nem véletlenül fonódtak össze szorosan a buddhizmussal, és hagsúlyozzák az önvédelem elsődlegességét. A buddhizmus az önismeretre és az élet tiszteletére tanít, a legfontosabb amit ezen az úton a hallgató elsajátít, az az önkontroll és gyógyítás, nem mások megsebesítése.

Tény, hogy nyugaton a box, a pankráció stb. egy másik világ, más attitűd, de a legnagyszerűbb sportolóknál ez a fajta szemlélet azért szintén jelen van, ha nincs is meg az a filozófiai megalapozottsága, mint keleten.
Ezért paradox módon, ha valaki azt akarja, hogy a gyereke ne legyen agresszív, verekedős, a legjobb dolog, ha megmutatja neki a keleti küzdősportok világát.

Bélabáttya (törölt) 2012.08.20. 14:41:02

@Makkasz: Bocs, nem. A megkéselt emberek legnagyobb része ismerős (haver, rokon, stb.), illetve szinte ötletszerű áldozat nagyjából akárhonnan.
A küzdősportokat gyakorlók nagy többsége sose kerül „éles” szituba, általában kialakulása előtt elkerülik, vagy pár szóval, mordulással megoldják a helyzetet.
Rosszabb helyzetben vannak a „portások”. Ők - már a munkájuk miatt is - állandóan szem előtt vannak, folyamatos kihívást jelentenek sok kötözködőnek, és általában képben is vannak helyzetük veszélyességével, ennek megfelelően próbálják a totális túlerőre játszva megoldani a kialakuló helyzeteket. Ennek megfelelően idegenekkel rendesen lekezelőek, folyamatosan éreztetik erejüket, hatalmukat (eszébe se jusson semmi a madárnak...), de hát ilyennek is kell lenniük, nem barátkozni vannak ott, ahol.
Egyedül, ismerőssel, szűk helyen, nem számítva támadásra (Vajon miért nem? Kezdő portás volt az áldozat?) ők is ugyanolyan esélytelenek, mint bárki más.

Makkasz 2012.08.20. 14:44:22

@Chigavera: Igen az altalanositas soha nem szerencses, es en sem az elhunytrol irtam (nem is ismertem), hanem a jelensegrol.

Bar en is es gyermekeim ketharmada:) is kungfuzott, nekem maradtak fenntartasaim. Abban igazad lehet, hogy a nagy tudasu, tobbeves tapasztalatu emberek nem a napi agresszioban elik ki magukat. Akad azert boven olyan ember (most fuggetlenul a kuzdosportoktol), aki maganak keresi a bajt, legyen az hegymaszo, barlangasz, auto vagy motorversenyzo.

Makkasz 2012.08.20. 14:51:23

@Bélabáttya: Az elso mondatodat nem ertem. Ha en valamit is allitok, az az, egyfelol, hogy a kuzdosportolok kozt tobb az agressziv (nem a sport miatt, az valoban inkabb csokkenti az agressziot, egyetertek Chigaveraval), hanem mert agresszivek kozul tobben mennek kuzdosportolni. Maskeppen, nem azert nagyobb a melegek aranya a ferfi fodraszok kozott mert a hajvagas melegge tesz, hanem mert tobben valasztjak ezt a palyat.
A masik allitas, hogy az agresszive meberek tobbszor kerulnek konfliktus- es veszelyhelyzetbe.
A ketto egyutt kiadja, hogy a kuzdosportolok tobbszor kerulnek veszelyhelyzetbe (nem a sport miatt), mint az altalaban.
Persze hogy nem a megkeselt emberek tobbsege kuzdosportolo, talan meg aranyaiban sem, mert vannak olyan tarsadalmi csoportok ahol a keseles gyakori, a kuzdosport meg nem elerheto.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.08.20. 15:07:03

@Makkasz: annyi köze lehet a küzdősportnak ahhoz, hogy megkéselték, hogy nem mert vele kevésbé gyors és végzetes módon elbánni, mivel félt tőle. Az erőfitogtatásra alapuló kidobóemberi hozzáállásnak ez az egyik hátulütője. Ha nem bírja megverni, és ezt tudja, akkor nem is próbálja meg, hanem más módszert keres.

Bélabáttya (törölt) 2012.08.20. 15:15:48

@Makkasz: Bocs, félreérthettelek. Arra próbáltam utalni, hogy a megkéselt, megvert, egyéb módon vegzált áldozatok nagy többsége nem foglalkozott sose küzdősportokkal.
Akik igen, azok általában pár szóval, határozott megjelenéssel, megoldják, ha mégis ilyen szituba keverednek, de leginkább még kialakulni se hagyják.

Persze más eset az, ha egyben valakinek az erőszak valamennyire munkája, foglalkozása része is, de ők viszonylag kevesen vannak, és munkájuk végeztével békésen hazaballagnak. Általában...

dukeekud 2012.08.20. 16:20:18

Ismerni kene pontos szituaciot. A hirekben ugy mondtak, hogy a wc-ben tortent a tamadas. Vagyis lehet, hogy egy szuk helyen teljesen varatlanul. Erre nyilvan nem lehet keszulni. Viszont nyilt helyen, ahol van mod kiterni, vedekezni, egy kepzetlen tamado, meg kessel egyutt is hatranyban volna, egy harcmuvesszel szemben.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.08.20. 16:48:52

@dukeekud:
A francot nem lehet készülni.
Több éve, amikor a Szabó Ervin Könyvtár portását azért késelték meg cigányok, mert az olvasóteremben pornót néző kamaszokra rászólt, akkor is azt mondtam: ezekért a tragédiákért a munkaadó viseli a felelősséget.
Ez munkahelyi halálos baleset, amiért a munkaadó felel.
Akár azért, mert nem készítette fel megfelelően a munkavállalót, akár azért mert - most nagyon figyelj! - nem adott neki megfelelő munkavédelmi ruházatot, akár azért, mert nem biztosította a munkahely megfelelő kialakítását.
A munkaadónak ilyen tragédiák esetén természetesen komoly kártérítési kötelezettsége is van.
Ugye érthető?!

McKinney 2012.08.20. 17:03:51

meg kéne várni a részletes tájékoztatást (ha lesz ilyen), meglehet, hogy a gyilkos az áldozat teljes bizalmát bírva, orvul, hátulról szúrta le, ami ellen nem lehet védekezni.

steroid stewie 2012.08.20. 17:53:16

Nem igen találtam választ a hatásvadász címre "Megmenkülhetett volna a ketrecharcos?" Lévén ugye a konkrét ügyről nincs infó.

Amúgy szerintem amelyik harcosnak van agya, az tudja, hogy teljesen más az edzőterem, a ring, ahol tudod, hogy nem eshet bajod, és más ott állni valakivel aki az életedre tőr. Elönti az agyad a vér és gyorsan leredukálódik a technikai repertoár, kiesnek a pörgő/forgó rúgások :)
Viszont aki nyugodt marad, tud gondolkozni és mérlegelni az előnyben van.

És sajnos igaz, hogy belénk nevelték, hogy nem védheted meg magad, mert te jársz rosszul.
Általában a támadók primitív emberek, az Ő agyukkal, ösztönlényi létezésükkel egy normálisan szocializálódott ember nem tud mit kezdeni, elképzelni se tudja milyen lehet annyira egyszerű lénynek lenni.

Laciii 2012.08.20. 18:29:59

@steroid stewie:
"És sajnos igaz, hogy belénk nevelték, hogy nem védheted meg magad, mert te jársz rosszul."
A golyóálló az ugye 2006 óta tilos, de valami kés elleni mellényt nem hordhatnának?

Kolompár Leonszió (törölt) 2012.08.20. 18:52:16

Krav-maga.Ajánlom mindenkinek.
Nem küzdősport,tömény önvédelem.
Tanítják a kés elleni pusztakezes harcot is.
Működik,volt szerencsém tesztelni.

telkoe 2012.08.20. 19:07:51

@Makkasz: Egy atlagember elkerulheti a konfrontaciot, de egy kidobot azert fizetnek hogy o alljon oda az ilyen alakok ele (es dobja ki oket).

A mostani tortenetrol nem sok ismert, miert hogyan tamadott a sittes patkany, emnnyire volt elore lathato stb... nincs az a kuzdosport ami felkeszit arra hogy egy szukhelyen egy ismeros varatlanul megszur kessel. Itt mar csak a birosag segithet egy olyan itelettel hogy ez a patkany tobbe ne keruljon ki racs mogul.

Bambusznyárs · http://fighter.blog.hu 2012.08.20. 23:14:07

@Kara kán, @Laciii: Igen Igen és Igen. Külföldről beszerezhető szúrás ellen védő mellény.Az önvédelem előre gondolkodást jelent: veszélyelkerülést, felszerlést, segítséghívást, vészforgatókönyvet. Ha valaki fix helyen biztonsági őr, akkor ott a helyszínen gyakorolhatna törött üveg, székláb és kés elleni szituációk megoldását is. Na erről nem esik szó egy sima dzsúdó vagy MMA edzésen, hiszen nem ez a célja a sportnak ezért lett a post címe harcművészet≠önvédelem.

"de személyes ismeretség és a pontos tények nélkül, nem tudhatjuk biztosan, hogy megmenthette-e volna magát Böröcz Dániel."

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2012.08.21. 09:33:57

@Laciii: Hordhatnának, de egyrészt nem olcsó, másrészt az esetek 99%-ában akadályozná a portást a "rutinszerű" munkában, ugyanis a mozgása nehézkessé és lassúvá válna.

Bambusznyárs · http://fighter.blog.hu 2012.08.21. 10:54:21

@Darky_: Angliában standard felszerelésnek számít, sokan viselik. Valószínűleg nekik megéri a kellemetlenséget.Az is biztos, hogy nehezebb benne mozogni mint nélküle.

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2012.08.22. 00:28:53

@Bambusznyárs: Nyilván van értelme és meg is éri, de itthon még nem tartunk ott, hogy ilyet viseljenek a portások. Saját pénztárcának drága, céges szinten meg...erre csak egy példát hoznék fel, amikor a móri ügy volt, Lasz Györgyék (IN-Kal főnök, biztonsági cégek egyesületének vezetője, stb.) részletesen kidolgozták, hogy hogyan lehetne elkerülni az ilyen eseteket (két biztonsági őr (egy látható, egy pedig kameraszobában vagy üvegfal mögött), belülről kinyithatatlan biztonsági rácsok (a rabló csak a túsztárgyalóval tud tárgyalni, nem tudja elhagyni a helyszínt, stb.) A reakció a bankok részéről pozitív volt, de aztán úgy gondolták ez túl drága. Aztán mi van most? Alvállalkozók, a végén nyugdíjas, fegyver nélküli dísz-őrökkel. Bankbiztonság rulez!
Évekig készpénzlogisztikában dolgoztam, a biztonsági szabályzatot minen esetben háttérbe szorította az etikai szabályzat! (Értsd, első az ügyfél, utána a biztonság. Ha tehát valaki szúrástávolságba jön hozzád, miközben rajta ülsz a pénzeszsákon, nem küldheted arréb, meg megsérted az önérzetében. Volt olyan, hogy támadólag lépett fel egy díszfasz, rányultam a fegyverre (nem vettem ki a tokból), aztán írhattam a feljegyzéseket. Magyarország én így szeretlek!

cannist 2012.08.22. 08:27:50

Közben kiderült, hogy az úriember hátulról szíven szúrta szerencsétlen srácot. Na, ez ellen nem lehet védekezni, csak a szúrásálló mellény mentette volna meg a srác életét (meg az, hogy ha nem fordít hátat ennek a szemétládának).

Itt már csak a bíróság segít, remélem életfogytot kap...

Kés elleni védekezés: ha valaki késsel komolyan meg akar szúrni, és közel van, akkor az ellen semmi esélyed nincs. Egyszerűen reflexidő alatt fogja beléd állítani a kést.

cannist 2012.08.22. 08:35:58

Stabproof vest: most kerestem rá, kb. 90 ezerbe kerül, van olyan verziója, amit ing alatt is kényelmesen lehet hordani. Ha valaki ilyen helyen dolgozik, érdemes beszerezni.

Perillustris 2012.08.22. 09:22:45

@Darky_: Azért volt érthető ellenérv: a sarokba szorított fegyveres bankrabló kiszámíthatatlan.

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2012.08.22. 14:56:44

@Perillustris: Egy részére volt elenérv, egy másik részére is, de azt csak pénznek hívják. Egy több száz oldalas tanulmányról beszélünk, amiből kiemeltem kb. három dolgot. Igazából nem látom be, hogy bankszinten az őrök miért nincsenek elérhetetlen helyen (üvegfal, kameraszoba, stb.)

Perillustris 2012.08.22. 15:42:06

@Darky_: A bank ügyfelei azonban továbbra is a bűnözővel egy térben maradnak, ezáltal kvázi túszokká válnak akkor is, ha az eredeti szándék nem ez volt. A csapdába esett, magát fenyegetve érző bankrabló első lépése jó eséllyel az egyikük kivégzésének kilátásba helyezése lenne, erre pedig nemigazán léphetne mást az őr, minthogy előjön a "bunkeréből". S itt jön képbe a következő lényeges mozzanat: az önmagát "megadó" őr éles fegyveréhez jutva már biztosan van élet kioltására alkalmas eszköze a rablónak, ha esetleg addig "csak" egy annak látszó tárggyal hadonászott.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2013.01.06. 22:04:07

Istvánt, aikido mesterünket kérdeztük, használta-e élesben a tudását. Elmesélte, hogy mindössze egyszer, éjszaka ment hazafelé, hárman mentek rá, az első támadót szépen lerakta a földre, aztán elszaladt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.16. 13:45:42

nagyon durva, de annyira igaz az írás.

Lehetsz te a ketrec bajnoka, verhettek meg kesztyűvel tucatszor, ha találkozol egy olyannal akinek napi rutinja a verés, a vér, akit nem zavar ha börtönbe kerül, ha leszakad a füle egy bunyóban máris hátrányban vagy.

Ahogy az is más ha versenyen kapsz egy fülest vagy az utcán/kocsmában.

Ott nem tudsz háromszor toppantani a kezedel, hogy köszi elég feladod...
süti beállítások módosítása